Nonageria și transferul conștiinței în alt corp. O carte și un film




Acestea sunt subiectele cărții citite recent și a filmului văzut azi. Nonageria se referă la incapacitatea de a îmbătrâni. Personajul romanului, Tom Hazard, are 439 de ani, dar arată de 41 de ani. 

Cartea este fermecătoare, se numește Cum să oprești timpul, de irlandezul Matt Haig. Este și autorul-multipremiat- unor cărți pentru copii, Vladi a citit cărțile lui, așa că a fost o surpriză plăcută să îl descopăr ca pe un talentat autor de proză fantastică. 

Romanul este în curs de ecranizare cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Tom Hazard.


Nu vă povestesc mai multe, vă invit să o citiți și să o savurați. Nonageria-o binecuvântare? Un blestem? Noi și noi vieți, ce pot aduce nou? Istoria se repetă dureros ? Are sens viața în absența iubirii ? 


Ai plăti, aproape de finele vieții, o suma, de, să zicem 250.000 de dolari pentru a îți transfera conștiința într-un trup nou? Am mai întâlnit ideea aceasta în cărțile lui Lobsang Rampa citite în adolescență :-) Am fost fascinată și am acceptat încă de atunci, cu un colțișor de minte, că o fi posibil….Filmul, sugestiv intitutal Self/Less, explorează fix această temă. Conștiința unui bărbat bogat se transferă într-o clinică specială în corpul unui tânăr….Vedeți voi ce se întâmplă mai departe :-)
Un pahar de vin, căldură în casă și….viel Spass!


Comentarii