Ne mai ajută azi tacticile de putere învățate în copilărie? Strategii de comunicare. Curs de o zi




"Să ne vedem unul pe altul e dificil. Dar cred că atunci când ne vedem cu adevărat, vrem să ne ajutam" (Amanda Palmer, în Arta de a cere)

In conflicte, când emoțiile sunt puternice și ne poartă de colo colo fără să mai putem controla prea bine ceea ce spunem ori ce facem, este bine să avem o strategie de comunicare. Sigur, nu ne salvează pe deplin, însă o strategie buna ne poate ajuta să ne păstrăm echilibrul. 

Pentru aceasta, avem nevoie de câteva lucruri:


  • să definim ce este conflictul pentru noi
  • să aprofundăm comunicarea și legile care o guvernează
  • să conștientizăm căror tactici de putere învățate în copilărie suntem tributari
  • să învățăm despre puterea unei strategii, triggeri și argumentație
  • să ne creionăm o strategie în linii sigure, clare, o strategie flexibilă, adaptabilă, pe care să o exersăm mental, dar și în spațiul sigur creat la curs, urmând să apelăm la ea ori de câte ori avem nevoie. 

"Ajungi să cunoști bine oamenii abia după ce te-ai certat zdravăn cu ei o dată. Abia atunci poți să le judeci caracterul." Anne Frank


Invatam sa gândim și sa acționăm strategic. Invățăm despre conflicte și mecanismele din spatele lor. Invățăm să ne cunoaștem mai bine și să acționăm pe viitor cât mai etic și mai ecologic cu putință. Invățăm să protejăm, nu să rănim. Invățăm despre emoții și despre lecțiile pe care ni le oferă propriile conflicte. 


"Cuvintele sunt lucruri. Trebuie să fii atent la ceea ce spui... Într-o zi vom fi capabili să măsurăm puterea cuvintelor."  Maya Angelou




Vă invit la Brașov, pe 23 martie, la un curs de o zi,  bogat în informație și relaxant totodată. 
Rezervările sunt deschise pe pagina focuspeinima.ro.     
Vă rog, nu uitați să îmi trimiteți datele de facturare pe andreea@focuspeinima.ro


Testimonial: 

"Certurile și conflictele cu soția mea mă luau mereu pe nepregătite. Sigur, existau niște cauze și niște semne prevestitoare, însă eu mereu mă simțeam luat ca din oală, cunoașteți vorba. Și nu numai atât-niciun conflict nu semăna cu altul-variau intensitatea, motivele, modul de derulare. 

Pe scurt, o ceartă pentru mine era ca o furtună care mă lovea de toți pereții! Niciodată nu m-am gândit că ai putea avea o strategie! Pentru mine, ca să rămân la metafora cu furtuna, a înțelege câteva din mecanismele comunicării și din "logica emoțiilor" din spatele ei a fost ca și când aș fi primit manualul de supraviețuire. Și nu numai de supraviețuire, ci și de stingere elegantă. 

Am devenit chiar bun la asta, am început să mă implic în conflictele colegilor și să le mediez. Acum aștept o furtună ca să îmi măsor puterile cu ea. Sau, mai bine fără! 

Mi-a plăcut ce ne-ai zis, că doar pentru a face rău avem nevoie de putere, pentru toate celelalte doar de dragoste! 

                                                              Semnat: un om ancorat! "

Comentarii