Nascuta vara


Fotografia nu este recenta, are doi ani cred.
Am ales-o pentru aerul usor melancolic, in ton cu  ceea ce simt acum.
Am stiut dintotdeauna ca toate trec. Si noi trecem. Conteaza doar cum. Condusi de patimi, instincte, pofte, ura, frica sau de iubire, blandete, echilibru? Purtandu-ne ca si cum viata aici ar fi eterna sau cu intelepciunea celui care stie ca zilele sunt numarate? 

In curand implinesc 43 de ani. Pe 27 iunie. Mintea mea refuza cifra. Inca putin pana la 50, imi zic. Apoi ma scutur: fii serioasa! Dar sunt serioasa si astea sunt datele. Duminica, adica maine, baietelul meu implineste 10 ani! Nu e un vis viata asta? Nu e magic cum anii se aduna, dar in interior traim o vara eterna? 

Ce iti doresti de ziua ta, ma tot intreaba prietenii. Intotdeauna am avut liste. Am si acum una. Diferita. Am fost recent in Israel si prietena mea Irit mi-a daruit la plecare un breloc de chei pe care scrie in ebraica: totul este construit pe iubire. E nevoie doar de iubire, suvoi fluid si luminos de iubire, ca toate cele de mai jos sa se implineasca. Iubire de viata, iubirea pentru copiii mei, drag de munca mea, de oameni. Fiecare dintre ele se cultiva cu pasiune si grija si cu asta ma ocup eu zi de zi in camarile sufletului meu. 
Vreau sa existenta mea sa aduca in lume un strop in plus de iubire. Sa o cresc, pentru ca iubirea este cea care inca tine lumea noastra articulata si legata….

Imi doresc doar sa am intelepciune si lumina interioara, sa imi cresc copiii in iubire si armonie. 

Imi doresc sa imi folosesc cunostintele pentru a ajuta, asa cum am facut o viata, pe cei cu care lucrez. Sa lucrezi cu mine a insemnat intotdeauna sa ajungi dintr-un punct in altul. Mai bun, cu o perspectiva mai larga. Munca mea mi se pare in continuare un privilegiu. 

Imi doresc sa ascult si mai mult, sa fiu si mai discreta, sa duc o viata si mai domoala, fara presiune si griji, pe care am invatat in timp sa le ocolesc destul de gratios. Mereu am zis asa-daca e usor si curge lin, este pentru mine, daca ma straduiesc si ma zbat sa se intample, pas, nu e pentru mine. E o cale buna de a ma tine departe de stres.

Imi doresc sa simt recunostinta in fiecare zi a vietii mele.

Imi doresc sa ma simt iubita si sa iubesc.

Imi doresc locuri frumoase in care sa poposesc ca sa imi incarc bateriile.

Imi doresc inspiratie, creativitate, energie, vitalitate, frumusete interioara. 

Imi doresc sa ma simt mereu stabila, in centrul vietii mele, senina. E o stare care aparea si disparea in trecut, acum imi reuseste pe perioade atat de lungi, incat si uit cum era inainte. 


Comentarii

Anonim a spus…
La multi ani. A.C.
Andreea a spus…
Multumesc!