Jurnalul celor 28 de zile




ador smochinele


16 septembrie

Prima zi din cele 28. Eu sper sa devina stil de viata, sa aleg natural alimente care imi fac bine, asa ca consider aceste 28 de zile un antrenament al vointei, o disciplina necesara. 

Alături de mine sunt câțiva prieteni-am creat un grup de suport pe whatsapp, am împărtășit rețete, ne-am lămurit asupra a ceea ce avem voie și ce nu (un mare Nu lactatelor si fainoaselor, pret de 28 zile), ne-am motivat reciproc. 

Temeri? Da. De trei ori da. Sigur că nu e ușor să te birui pe tine. Sigur că nu e ușor să alegi niște bețe de morcovi ori de gulie (elimina retentia de apa din organism ca nicio alta leguma) în locul covrigilor. 

E nevoie de prezență și determinare
Pe mine mă ajută să mă concentrez pe beneficii:


🍎 piele curată
🍓 boost de energie
🥑ființă ușoara
🍇 minte alertă, creativă
🥦 chip întinerit, aerisit. 
🥬 sănătate radiantă
🍉 pierdere în greutate (cam toți avem de unde da jos. mai ales noi, femeile, dupa 40 de ani începem să arătăm ca niște săculeți sastisiți )

Adio picioare umflate, balonare, ceață mentală, haine care țin pe alocuri…..chiar am de gând să fac shopping la mine în șifonier. Am primit de curând o pijama Zara superbă, dar e așa fixa că nu am avut curaj să dorm în ea vreodată…..

Din fericire pentru mine, azi lucrez de acasă. M-am trezit natural la 4, dar am stat în pat și m-am rugat, am făcut exerciții de vizualizare, am și ațipit la un moment dat spre dimineață. 7 trezirea tuturor, pregătit micul dejun copiilor, pachețel Mirunei. Pus rufe la spălat, aerisit, spălat vase, sters praful, intins rufele…La 9.35 casa este curată, copiii trimiși la școală, eu gata să îmi ies în întâmpinare cu bucurie și entuziasm. 
S-a răcit cafeaua cu stevia, nu prea pare să am nevoie de ea, așa că o las. Am luat omega3, spirulina și chlorella, vitamina D3. 

(!)Precizare-nu luati de capul vostru vitamina D3, va puteti da organismul peste cap. Faceti analize si luati ce va recomanda medicul. Eu iau o pastila de 5000ui la 5 zile. Una la cinzi zile. Imi pun remindere in calendar pe telefon ca sa nu uit. 

Acum voi citi Monday Memo, trimis de Mona Dîrțu la 4 dimineața - nu sunt singura care se trezește asa deveme :-)) si voi savura sucul de mere, apio si ghimbir. Ar trebui să îmi ajungă acest suc până la 14.30, când voi mânca supa cremă de legume cu copiii. Dacă nu, am alune crude într-un sertar.

Sunt curioasă cum se vor descurca ceilalți. I-am rugat ca o dată intrati in grup, să nu se alinte și să nu renunțe. Vedem :-)


17 septembrie

Eu am avut curs in prima parte a zilei, asa ca am servit doar o cafea cu stevia de dimineata, apoi afine si felii de mar verde, dupa amiaza supa crema de legume si somon grill. Grupul este destul de entuziast, se simt deja mai bine, dormim toti mai profund, fara treziri, descoperim noi optiuni. 
Avem voie alcool? incepusera mai pe seara. Voie e, suntem adulti toti si ne putem purta de grija, dar nu cred ca ne face bine pe termen lung….mai bine fara, mai bine grija la hidratarea cu apa. Acum…fiecare stie ce a ales :-)

Eu am observat de duminica pana azi o crestere usoara in greutate. Am decis sa ma rezum la legume si somon, oua, grill, fara fructe si nuci (am trei luni de cand consum carne). Am scos lactatele, zaharul, fainoasele, nucile, semintele si fructele. Cred ca am prea multi carbohidrati, care se transforma in zahar in corpul meu si de aici dezchilibrul hormonal. Si asta de ani de zile. Stiu multi vegetarieni grasuni, probabil fac aceleasi greseli pecare le-am facut si eu, prea multi carbohidrati. Saptamana viitoare verific insulina si leptina, doi hormoni implicati in procesul de slabire. 
M-a durut capul putin, m-am simtit lipsita de energie, coplesita de cate am de facut. Am cautat sa ma odihnesc, sa beau apa si suc de telina apio, pe seara am facut yoga-mi-am urmat corpul care simtea nevoia sa se duca singur in anumite posturi reconfortante pentru el. Abia apoi am putut adormi linistita. 


18 septembrie. 

Ne-a parasit cineva din grup fara niciun cuvant. E ok, ma asteptam. Ar fi o minune sa reziste toti pana la final. Stilul acesta chiar cere prezenta, disciplina, determinare. Ajunge sa imi fac un selfie si sa vezi motivatie! Sau sa imi contemplu seara gleznele umflate de la retentia de apa….
Azi dimineata am mancat un ou fiert cu putin ardei gras si cateva masline, apoi am mers la pilates si masaj (am prins aripi dupa, am terminat tot ce nu fusesem in stare ieri), o nectarina dupa pilates, inainte de masaj si din nou somon grill si o salata mare de valeriana cu patrunjel, marar, castraveti, ridichi, avocado. Nu cred ca voi mai avea si cina, poate un ceai de salvie sau de musetel cu miere. 

Nu e asa de greu cum pare. Ma simt usurata ca am scapat de rontaielile obisnuite-orice, oricand era la indemana. 


19 septembrie

O zi in care am avut curs, am ras mult. Un ou fiert tare de dimineata cu cateva felii de castraveti, cafea si la curs un ceai negru neindulcit. Dupa amiaza mix de salata, avocado, castraveti, ridichi, telina apio si grill piept de pui. Seara supa de legume cu seminte de in, dovleac si floarea soarelui. Un kg mai putin pe cantar. Nu se mai intamplase de mult, asa ca am fost super fericita. Eram blocata la acelasi numar de kg, nu spun cate nici picata cu ceara :-))
Grupul se descurca bine, desi cred ca pe alocuri inca este greu. Numai ideea de privatiune, de lipsa si apare razvratirea….Si la mine apare, dar eu imi fac un selfie, imi vad chipul ca luna plina si imi trece. Rezist. 28 zile. Sper ca aceasta perioada sa fie o perioada de resetare, de vindecare, mi-am abuzat corpul un pic-au fost intai noptile nedormite cu copiii, apoi cantitatile mari de fructe consumate zilnic, de-a valma (balonari, foame continua), nuci la discretie, lactate la aproape orice masa, intr-o forma sau alta….E minunat cat de mult poate rezista trupul nostru. Cum se straduieste sa faca ce poate mai bine ca sa ne sustina, cum se adapteaza in tacere si discretie la toate cate il supunem, cum supravietuieste in ciuda ignorantei noastre in ce il priveste…..La mine nota de plata s-a tradus prin luat in greutate, disconfort, senzatia de alarma continua-stiam ca gresesc ceva, dar nu mai imi era clar ce…..Cand se vor incheia cele 28 de zile, voi posti regulat si apoi voi reintroduce treptate toate grupele de alimente. Pana atunci…curatenie generala si recalibrare. 


Nu reusesc sa scriu zilnic, insa, acum, privind in urma, inteleg ca desi pare ca nu se schimba nimic, corpul a intrat intr-un proces de curatare. Eu am acnee, niste pustule dureroase, in piele, la fel si Alina, din grupul de pe whatsapp. Am renuntat la fructe si seminte/nuci temporar, ca sa accelerez procesul - e mai usor decat credeam-nu simt foame si nici pofte. Scad usor in greutate, cate putin. Partea cea mai interesanta este ca dorm foarte adanc, lucru confirmat de aplicatia pe care o folosesc (port un fitbit versa). Nu ma simt fresh sau super odihnita, dar stiu ca va veni si starea asta. Sunt doar surprinsa de cata nevoie avea corpul meu de odihna si un reset. Si fetele din grup raporteaza diverse-acnee, sensibilitate la frig, dureri de cap fulgurante, sete foarte mare, persistenta. Sunt bucuroasa ca putem face asta impreuna. Nu am trisat in nicio zi. Maine sarbatorim o saptamana. O saptamana fara lactate si fainoase. 

Ce planuri am eu? Sa mai variez legumele putin si sa nu mai omit sa beau totusi un suc de legume pe zi. 

Comentarii

Anonim a spus…
super ! Felicitari !
Andreea a spus…
Multumim!