Provocarea de 28 zile

o fotografie facuta la Brasov in august, anul acesta


De curând am făcut un set de analize. Înainte de analize, am fost la o scanare cu Zyto (Doterra) si am fost fericită să aflu cât de sănătoasă sunt. In urma analizelor de sange , a reieșit că am o foarte ușoara carență de vitamina D3 (iau deja o pastilută de 5000Ui la 5 zile), dar și o ușoară inflamație în corp. Nimic grav, bănuiam și eu și chiar începusem să citesc despre dieta antiinflamatorie. Deja beam gingirate mai des (ghimbirul, alături de turmeric și scortișoară sunt printre cele mai antiinflamatorii alimente). Medicul m-a sfătuit să renunț o perioadă măcar la lactate și făinoase, să am în meniu somon, avocado, fructe și legume.

Dacă e greu? Nu chiar, e nevoie de prezență și determinare. Am mai făcut asta pe o perioadă de doua săptămâni împreună cu două prietene. Atunci chiar a fost mai drastic-fără oua, fără carne (eu oricum nu le aveam în alimentație atunci). Am făcut un grup de susținere pe whatsapp și ne-am încurajat și inspirat una pe alta. 

A fost greu la început, în primele zile am mâncat doar fructe și miez de nucă, apoi m-am organizat mai bine și au început să fie vizibile beneficiile. Ne-am subțiat, metabolismul a primit un restart, am reînceput să dormim adânc, să avem mintea limpede, viteză de reacție. Am avut mai mult timp pentru alte lucruri-nu realizam cât de mult se învârte viața noastră în jurul mâncării! 

Am intrat într-o librărie zilele trecute și am zărit pe un raft cărțile lui Anthony Williams . Am cerut una și am rasfoit-o cu interes. Am citit două sfaturi- să punem o lingură de gel de aloe vera în smoothie-uri și să se consume zilnic (multiple beneficii) și această provocare-de a mânca fructe și legume  timp de 28 de zile. Am spus Da imediat, oricum discutasem cu medicul despre asta. Nu mă aștept să fie ușor, dar cu prezență și determinare, voi reuși. 

Vreau o sănătate radiantă și un corp ușor de îmbrăcat. Și de dezbrăcat :-)) 

O dată pe săptămână merg la o clasa de pilates și masaj si zilnic merg mult pe jos, în jur de 23000 de pași. Asta este ceva ce iubesc să fac si așa fac din copilărie, mersul pe jos e parte integrantă din viața mea. Pot parcurge distanțe mari fără să obosesc sau să mă plictisesc. M-am dus eu cu bunica mea pe jos dintr-un sat în altul…..deci chiar am ceva practică :-))

De luni, voi avea în meniu salate, somon, fructe, nuci, supe de legume. Fără zahăr, făinoase și lactate. Aseară am băgat la cuptor macaroane cu brânză, ouă și smântână-prima dată când mănânc asa ceva după multi ani. Măcar cu ele să nu am fantezii de luni încolo. 

Dacă vrea cineva să mi se alăture, este binevenit. Ne putem susține și inspira reciproc. Și e mai ușor când îți iei angajamentul public. 

Te las cu întrebarea: tu ce faci pentru sănătatea ta pe termen lung? Dacă nu îți pasă, fă o vizită intr-o clinica sau intr-un spital. Sa vezi medici obositi si nervosi, indiferenta, aglomeratie, lipsa de interes, cunostinte precare etc. Intra intr-o farmacie si vezi preturile medicamentelor….Părinții mei puteau vizita toată Europa și Asia de câți bani au avut pentru operatii și medicamente…..
Amintește-ti că ce faci acum greșit, se va manifesta mai târziu în viața ta, nu pe loc….
Hai că putem! Oricine vrea să mi se alăture în această provocare, să dea un semn și ne organizăm.



Legat de Doterra-cei care doresc să se înscrie în această familie minunată care este Doterra, o pot face aici. Eu folosesc uleiurile esentiale zilnic. Și copiii mei sunt familiarizati cu ele. Cu lavanda am tratat toate muscăturile de insecte sau arsurile mici, cu menta alung orice durere de cap, cu cedru pe talpi seara visam frumos si dormim adanc, cu motivate ma mobilizez zilnic sa fac toate cele ce sunt de facut, cu serenity si air sau balance ma linistesc si ma centrez, cu frankincense (tamaie) tin ridurile la distanta (nu am make up aproape in nicio poza, ma machiez doar cand am intalniri importante)……
As putea vorbi pana maine despre cosmeticele Doterra sau despre cat de indispensabile au devenit uleiurile in vietile noastre. Cei care se înscriu in Doterra salvează 25% din pretul produselor-beneficiul de  a fi membru


Comentarii