Sus inima



Am citit mai demult în cartea Mânca-v-ar Raiul! a părintelui Cleopa o povestioară. Părintele Cleopa era în casa părintească și pe fereastră intra muzică frumoasă de la o nuntă. S-a apropiat de fereastră, impresionat de muzică și a gândit cu voce tare și ochii în lacrimi: dacă această muzică, făcută de oameni, îmi place atât, cât îmi va plăcea muzica de la Curtea Ta, Doamne! 
(redată cu aproximație, din memorie)

Despre muzica divină, nepământean de frumoasă au povestit înțelepții și cabaliștii din vechime. În zilele noastre, ne gândim prea puțin la Dumnezu, prinși aici în dramele Ego-ului. Muzica această ne poate reconecta într-un mod atât de plăcut! Măcar o dată pe zi să ni se îndrepte gândul și vârful inimii către cer...

Am descoperit recent psalmi cântați sfâșietor de frumos. Dacă încep să ascult, greu mă desprind apoi. Sper să vi se întâmple și vouă :-)

Și să vă reamintiți că Dumnezeu înseamnă iubire, abundență, înțelepciune, culoare, armonie, logică. Priviți natura, dacă nu credeți. Cunoști artistul și din lucrările lui, nu? 














Comentarii