„Aveam nevoie de lectii despre iubire. Inca am nevoie, pentru că nimic nu poate fi mai simplu si nimic nu poate fi mai dificil decat dragostea.
Când nu te poți bizui pe dragoste (…), presupui ca așa e dragostea, ca trăsătura ei definitorie este că nu te poți baza pe ea. Eu nu stiam ca dragostea poate avea continuitate.
[…] Am încercat dragostea – genul de dragoste dementă si nesăbuită, care mai mult distruge decat vindecă, mai mult sfâsie inima decât o vindecă. Si m-am luptat si am lovit cu putere, iar a doua zi am incercat sa indrept lucrurile. Si am plecat fără o vorbă și nu mi-a păsat.
Dragostea e plină de însuflețire. Nu mi-am dorit niciodată varianta călduță. Dragostea e putere nestavilită. Nu mi-am dorit niciodata varianta diluată. Nu m-am ferit niciodată de imensitatea dragostei, dar n-am avut nici cea mai mică idee ca dragostea poate fi un punct de sprijin la fel de sigur ca soarele. Răsăritul zilnic al dragostei.
[…] Incercand să reînvăț iubirea, am început să mă gândesc la acea continuitate simplă și la ce însemna ea. […]
Nu e niciodată prea târziu să înveți să iubești.

Dar e înfricoșător."



fragment din cartea: De ce să fii fericită când poți fi normală, de Jeanette Winterson 



⛄︎⛄︎⛄︎

Te iubesc, dragul meu. Iartă-mi astă iubire. Ca o pasăre ce şi-a pierdut cărarea m-ai prins în umbra aripilor tale, că vălul sufletului meu săgetat de puterea ta căzu. Acoperă-l cu mila ta, dragul meu drag, și iartă-mi astă iubire.
Şi dacă nu mă poți iubi, dragul meu, iartă-mi astă durere. Nu-mi zvârli priviri răutăcioase din depărtarea zărilor. Mă voi strecura în colţul meu şi înmărmurită voi rămâne în puterea îngândurată a nopţii. Cu amândouă mâinile acoperi-voi ruşinea ochilor mei. Întoarce-ţi faţa de la mine, dragul meu drag, şi iartă-mi astă durere.
Şi dacă mă iubeşti, dragul meu, iartă-mi astă bucurie. Când sufletul meu e scăldat de valurile fericirii, nu râde de rătăcirea mea învolburată de primejdii. Când înălţată pe soclul puterii te conduc cu tirania dragostei mele, şi când, ca o zeiţă, îmi închin ţie darurile mele, primeşte-mi mândria, dragul meu, şi iartă-mi fericirea.



Comentarii

Oana a spus…
Foarte frumos, multumesc pentru postare!
Andreea a spus…
Cu drag!