Mici descoperiridemult nu am mai impartasit aici micile descoperiri care ma bucura. 

Ma stiti, nu-mi stau nici mintea, nici mainile, nici picioarele-la propriu, motiv pentru care este mai dificil sa gasesc timpul si linistea necesare sa scriu pe blog…


1. am văzut azi împreună cu Vladi, fiul meu (10 ani) o filmare cu Tibi Ușeriu și ai lui-mama, fratele. La un moment dat el comentează impresionat-ce mamă rea a avut! Și eu i-am reamintit că cel mai probabil asta a primit și ea…Apoi numai ce apare și ea în cadru și povestește ce cppilărie grea a avut, ce bătaie a luat și cum nu a primit mâncare două zile ca pedeapsă….
Chiar m-am bucurat că l-am văzut cu Vladi. Îmi amintesc de prima dată când l-am liniștit cu remarca asta-nu da în copilul care te-a lovit, probabil asta primește acasă, asta a văzut, este greu să dai altceva decât ai primit. Fii tu bun cu el și rupe lantul ăsta, arată-i că se poate și altfel
Vladi este sensibil și receptiv, din fericire, dar  tot cred că astfel de mesaje trebuie reamintite de câte ori avem ocazia…


Dincolo de toate, rămâne admirația pentru psihicul acestui om, pentru mintea lui, pentru determinare, strategie, transformare. 
M-au atins vorbele acestea, din cartea sa, 27 pași:

Ai șansa să luminezi un pic doar dacă ți-ai făcut tema de casă pe întuneric, ca o cîrtiță, atunci cînd nu te-a văzut și știut nimeni. Abia atunci, după ce ai muncit în obscuritate vreme îndelungată, ai dreptul să speri că poate, cîndva, dacă toate or fi bune și planetele s-or alinia, mintea și corpul nu te vor trăda și genunchii nu te vor lăsa și vei ajunge la acel capăt pe care l-ai visat vreme îndelungată. Abia atunci poți străluci puțin, cum se reflectă soarele dimineața, din mersul mașinii, în fereastra unei case.

2. Ori de câte ori am putut, am oferit celor dragi experiențe. Carduri cadou la spa, primul zbor  cu avionul fiului meu etc…
Azi am găsit acest site dedicat oferirii de cadouri experiențe. Stiti care m-a atras pe mine? 8 zile pe yachting pe marea Mediterana! 
Sunt multe, multe experiente minunate de unde sa alegeti! 3. O agenda frumoasă, Luna Lila 2020 este o agendă datată cu fazele lunii care aduce, pe lângă liniaritatea calendarului solar, gândirea ciclică conectată la lună cu fazele și influențele ei asupra femeilor.
Agenda Luna Lila 2020 este un instrument de reflecție și integrare pentru femei care doresc să manifesteze echilibrat energia feminină și masculină, sau să crească conștiența și ancorarea în energia feminină. Include atât gândire și planificare liniară, axată pe obiective și acțiune în intervale de timp clare, cât și gândirea fluidă, ciclică care lasă spațiu pentru reflecție, creație și exprimare emoție.
Am dăruit-o prietenei mele, Alexandra. Eu, desi iubesc agendele, nu le folosesc, imi scriu notitele pe telefon.

4. Azi am aflat de existența acestei cărți oracol de plante dacice și am fost fermecată imediat. Iubesc plantele și le respect puterea și forța subtilă. 

De hoinărit pe site, pentru o portie de bine și lumină. 
5. Pe site-ul editurii Vremea am găsit trei volume superbe-două cu corespondența dintre Brâncuși și Marthe Lebherz, o femeie mult mai tânără ca el, pe care o iubea plus corespondența cu prietenul său căruia îi spune Morice (Marcel Duchamp). Al treilea volum pe care l-am pus in cos se numeste Chipuri de lumina la manastirea Varatec (un dialog cu maica Benedicta-numele sub care a trăit ca monarh acad. Zoe Dumitrescu Bușulenga).

6. De curand am vazut si m-au impresionat mult doua emisiuni Romania, te iubesc. Le las mai jos. M-au făcut să mă întreb-pentru prima dată în viața mea-dacă nu cumva mi-am așezat viața pe baze greșite. Vedem că totul este praf și deșertăciune, că în fața morții suntem singuri și nicio avere nu ajută. Tot ce rămâne după noi este dragostea pe care am trezit-o în inimile celor din jurul nostru.
Vrem să facem singuri totul, dar dacă tot ceea ce e nevoie să facem e să ne întoarcem fața spre Dumnezeu, căutând să îi facem voia și să respectăm legile și totul ne va fi dat? Care e voia ? Sunt sigură că știți-iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți. Care porunci? Nu fura, nu minti…etc. 
In ce lume de vis am trăi! 
Produsele de la manastirea Vatopedi sunt aduse si la noi de cei de la  camarasfantuluimunte.ro7. Coverstories.ro și cristinastanciulescu.ro -doua locuri în care îmi face plăcere să poposesc la ceai sau cafea. Ah, si adelaparvu.com și stylediary.ro!
Ar mai fi câteva mici descoperiri aducătoare de bucurie, dar s-au trezit copiii si vreau să le pregatesc o gustare. Azi au fost la săniuș, încă am în urechi chiotele lor!
Voi ce ați mai descoperit frumos și bun? 

Comentarii