Oameni lumină



Impărtășesc cu voi două din sursele mele online de bine, de pozitiv, de farmec. Oameni lumină. Oameni la care și înainte mă conectam cu sufletul liniștit, știind că nu își vor schimba fața la primul hop. 

Unul dintre oamenii mei bucurie este Daniela Zeca Buzura. 


O știți poate de la TV (emisiunea Mic dejun cu un campion, filmată în gradina Cărturești Verona, de care mi-e si mie dor acum) sau poate l-ați citit în trecut pe socrul ei, medic psihiatru de formație, care s-a dedicat ulterior literaturii, Augustin Buzura.  Am în bibliotecă o singură carte, Raport asupra singurătății

Sau poate i-ați citit cărțile, ale ei, ale Danielei Zeca Buzura, căci și condeiul ei este măiastru. Le am și le-am citit și iubit pe toate. Scrie poetic, fermecător. Îmi place mult. 

Pe facebook, scrie acum zilnic un jurnal de carantină. Imi face plăcere să îl citesc în fiecare zi. Il găsiți aici, accesibil chiar dacă nu aveți cont facebook. Ocheanul de lumină se numește fila de jurnal de azi…Nu știu voi, dar eu am nevoie de scriitura ei. 

În ultima vreme, mi-am întors privirea surprinsă neplăcut, de la mulți oameni pe  care îi prețuiam în trecut. Mă bucur deci cu atât mai mult de cei care nu doar că au rămas constanți în bunătate și frumusețe interioară, ba chiar și-au sporit lumina ca să ajute mai mult. 

****

Motto-ul lui este: Leave the world more beautiful than you found it. Este din Nepal, cred, si cântă cu Deva Premal. 

Zilnic cântă live mantre și zâmbește radios. Stau seara cu fetița mea întinsă lângă mine și îl ascultăm cuminți, fermecate de zâmbetul lui frumos. 
Manose Newa. Recunoscătoare pentru bucuria zilnică. 




Vouă cine vă face bine zilele astea? Eu mai am luminoși dragi, o să revin. 



Comentarii

Alina a spus…
Frumos articol, big like ;)
andreea a spus…
Multumesc, Alina!