Ce planuri aveti pentru 2021?


V-am mai sugerat aceste lucruri in trecut. Un reminder nu strica niciodata. Lumea nu mai este cum o stiam. A crescut anxietatea, au crescut temerile, grijile, neputintele. Ne temem pentru sănătatea noastră și chiar pentru viețile noastre, asa ca probabil dezideratul anului viitor, pentru cei mai multi dintre noi, va fi sa rămânem sănătoși. Să supravieuim. Eu zic că se poate trăi bine, plin, frumos, în ochiul liniștit al furtunii. Putem găsi nenumarate căi de a ne face viața frumoasă si bună, cu condiția ca aceasta sa fie intenția noastra. 
Atentie deci la ce intentii tâșnesc din inimile voastre, atenție apoi la cum vă planificati pasii. 

Țintim către bine, armonie, pace, abundență, măreție, credință, împreună, libertate, sănătate, suplețe, echilibru, frumusețe. 


Iata cateva idei care pot ajuta:


🎄O idee de afacere/site/brand/blog
Pe principiul "nu pune toate ouale in acelasi cos", cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa aiba un plan B sau pur si simplu o activitate subsidiară, care să nu interfereze cu jobul principal si care, ideal, să aducă venituri și satisfactie sufleteasca. Am văzut anul acesta prea multi oameni care au ramas fara job si fara bani, pradă disperarii si fricii. 

Chiar daca credeti ca nu va pricepeti la nimic altceva, lasati ideea sa pluteasca acolo, sa existe la nivel de intentie si dorinta. Veti vedea diferenta. Totul pleaca de la o pura intentie, însă multi oameni renunta pana si la asta, atat de neincrezatori sunt in sansa lor si in magia universului.

🎄Închiderea datoriilor/economisire
Sau si una si alta. Si 10 euro daca economisiti la fiecare salariu, va fi un progres remarcabil. De mare ajutor sunt si tehnicile de vizualizare-cum voi fi si cum ma voi simti cand voi fi "curat" financiar? Cand este cel mai realistic moment sa ma simt asa? Ce pot face? De unde pot taia, ce pot adauga, ce pot vinde, ce alt job ar fi mai potrivit pentru mine? Cum sa fac? La fel, aceste intrebari si intentia sunt deja un capat de pod, un start bun, nu va necajiti daca raspunsurile nu se arata imediat si nici nu va lasati sa alunecati in scenarii negative. Da, stiu, suntem buni la astea, dar NU de data asta. Daca tot vorbim de scenarii, lasati fantezia sa țeasă scenariile care sunt pe gustul vostru. Imaginatia este libera, neîngrădită, nu vă puneti contra aiurea, caci, credeti-ma, nu stiti ce pierdeti. 

🎄O retea largita de cunostinte si prieteni
Stiu ca tendinta este sa ne izolam, sa devenim din ce in ce mai retrasi si solitari, insa....omul nu este facut sa fie singur. Pentru a reusi si a ne simti bine avem nevoie de o comunitate, avem nevoie de oameni. Pentru a iesi uneori din capcanele stramte ale propriilor minti, avem nevoie de puncte de vedere diferite, de incurajari, de admiratie, de prietenie. Ne-am putea oare largi, strategic, cercul de cunostinte chiar daca fizic ne vedem mai greu acum? Am putea face curatenie in contacte si iesi apoi sa cunoastem oameni noi? Ce am putea face mai exact? Cum se intretin contactele? Ne sunt clare beneficiile? Ce oferim intr-o relatie, ce cautam intr-o relatie? Cum pot ramane mereu cald si gata de ajutor pentru contactele mele? 

🎄 Găsirea unei practici spirituale care să ni se potrivească
Si aprofundarea ei, transformarea ei in stil de viață. Mă gândesc adesea cât de pașnică ar fi viața pe pământ dacă am respecta doar cele 10 porunci. Să nu ucizi. Punct. Să nu minți. Să nu poftești casa/nevasta aproapelui. Să îți tratezi cu respect părinții etc. Toate cele la care vă puteți gândi ar fi simplificate, curate, descătusate de straturi iluzorii, de inutil, de complicat. Revenind la o practică spirituală, cred că adoptarea uneia poate să ne centreze și să ne dea o direcție, ne poate introduce într-o comunitate cu țeluri comune. Fie că ne apropiem de ortodoxism si căutăm să aprofundam, că studiem budismul ori kabbalah, catolicismul ori karma yoga, meditatia transcendentala ori sahaja yoga-orice este mai bun decat nimic. "Omul are nevoie de Dumnezeu asa cum are de oxigen" -dr Alexis Carrel
Mie îmi spunea bunica în copilarie să mă tem doar de doua categorii de oameni- de cel care nu stie fluiera ori îngâna niciun cantec la drum lung si de cel fără Dumnezeu. Nu prea înțelegeam atunci ce spune, însă acum știu și îi dau dreptate. 

🎄 Cumpărăm experiențe, nu lucruri
Pentru anul viitor, un deziderat bun ar fi si acesta-mai putine lucruri materiale si mai multe experiente. Unele se cumpara/mijlocesc  cu bani, altele nu. Va doresc multe experiente noi, multe amintiri din care sa invatati despre voi si despre cei din jur, sa va clatiti ochii, sa va extindeti constiinta si sa va imbogatiti in interior. 


🎄Mai multă mișcare
Corpul omenesc este făcut pentru miscare. Ne simtim mult mai bine fizic si psihic după ce facem miscare, asa ca, in ciuda carantinelor, a izolării, muncii de acasă și tendintei în creștere de a fi comozi maxim, ar trebui să ne preocupe moduri în care am putea face loc mișcării mai mult in cursul unei zile. Dans, stretching, yoga, mers pe jos, sărit coarda, orice. Eu mă intreb uneori-daca ar fi razboi, cat de rezistenta si elastica as fi? Mi-as putea duce copiii in brate? As putea merge zile si nopti pentru a-mi salva viata? As putea sa ma strecor, la nevoie, pe o fereastra mica? Cat de mobila, elastica sunt? Dacă voi trăi 108 ani? Ce fel de corp vreau să mă servească? Da, stiu, am imaginatie bogata! 
Mie imi place sa dansez prin camera, fara priviri martore. Iubesc aerul proaspat care se instaleaza pe chipul meu apoi, strălucirea ochilor si starea de spirit care ma îmbrățisează și se menține mult timp după!


Comentarii

Sotron a spus…
Sa ma axez pe cursuri de dezvoltare personala. Am incercat si anul trecut, dar nu prea m-am tinut. Si sa termin de citit "Sotron", de Cortazar.
Andreea a spus…
Bun plan, tin pumnii sa gasesti cele mai bune cursuri!