Miracolul recunoștinței-Summit de spiritualitate

 



Vă invit cu drag să ne fiți alături sâmbătă, 25 septembrie începând cu ora 15.00. Am răspuns cu bucurie invitației Danei Burghel-un om pe care îl cunosc, îl admir, respect și susțin. 

Voi vorbi despre spațiul interior. 

Textul de mai jos aparține Danei, este textul evenimentului creat pe Facebook. 


SUMMIT DE SPIRITUALITATE – MIRACOLUL RECUNOȘTINȚEI
Continuăm tradiția noastră, începută anul trecut cu următorul Summit de Spiritualitate, dedicat RECUNOȘTINȚEI!
„Există doar două moduri de a-ți trăi viața: unul ca și cum nimic nu e un miracol, altul ca și cum totul e un miracol.” – Albert Einstein
Pornind de la acest citat putem să ne transformăm și să trăim viața ca pe un miracol cu ajutorul unui intrument simplu: Recunoștința. Recunoștința nu este un concept abstract, ci o emoție puternică și vindecătoare, cu efecte transformatoare tangibile.
Cuvântul recunoștință este format din “re” și “cunoștință”. Dacă îl prelungim pe “re” la “relua” putem spune că recunoștința înseamnă “a relua la cunoștință”. Practicam recunoștința atunci când reluăm la cunoștință lucrurile bune care ni s-au întâmplat, fie în gândurile noastre, verbal sau în scris și în comunicarea cu cei din jur.
Recunoștința înseamnă a Re-Cunoaște un om, un fapt, un obiect, o stare sau o situație care a adus o lecție sau ceva pozitiv, benefic, în viața noastră. Înseamnă a arata aprecierea și admirația față de ceea ce ne face să simțim recunoștință.
Recunoștința este celebrată în diferite tradiții - există o Zi a Recunoștinței asociată, în general, cu recolta, în care se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an, pentru bucatele de pe masă și pentru faptul că familia a reușit să se adune din nou:
- România – Ziua Recoltei
- Franța – Jour de l’Action de graces
- SUA, Canada, Regatul Unit – ThanksGiving Day
Este dovedit științific faptul că recunoștința este o emoție cu un impact pozitiv imens asupra stării noastre de sănătate – fizică și mentală. Oricât de rău ne-am simți, recunoștința ne va ridica moralul, va grăbi vindecarea și ne va pune pe picioare.
Ar fi de preferat ca practicarea recunoștinței zi de zi să devină un ritual, deoarcece această practică ne asigură bucurie și sănătate. Studiile au arătat că starea psihologică de recunoștință are implicații benefice asupra sănătății întregului corp. Așadar, dacă ne dorim să aducem o stare de pace și liniște în viața noastră, ar fi înțelept să luam în considerare practicarea recunoștinței cât mai des posibil.
Putem fi recunoscători începând cu lucruri și situații simple din viața noastră și extinde acest sentiment, transmițându-l la nivelul întregii Creații. 
Așadar, vă invităm cu drag să celebrăm împreună RECUNOȘTINȚA și să ne reamintim de miracolele acestui sentiment sublime, ce ar fi benefic să fie integrat în viața noastră și chiar în ritualurile noastre zilnice. 
Ca de fiecare dată, vom avea invitați dragi sufletului nostru, care ne vor încânta cu informații noi, interesante și energia lor extraordinară:
15.00 – 15.45 – Dana Burghel și Aurelia Tudor, profesori The School of the Heart – Deschidere Summit, Imagerie Ghidată: O Inimă plină de Recunoștință
15.45 – 16.30 – Cătălin Al Haj Ali - Scriitor și Prezentator TV
16.30 – 17.15 – Alla Topală – Consilier Spiritual, Terapeut IE
17.15 – 18.00 – TBA
18.00 – 18.45 - Andreea Dragomir – Trainer & Coach
18.45 – 19.30 - Adrian Constantinescu (cu Catalin Al Haj Ali) – Trainer Cheile Genelor si Profesor The School of the Heart
19.30 - 20.15 – Mihaela Totir – Astrolog și Psiholog, cu tema Toamna Astrologică
20.15 - 21.00 – Daniel Mitel – Master & Founder The School of the Heart și Agathi Chris - Heartmath Trainer (Cu Catalin Al Haj Ali)
21.00 – Dana Burghel și Aurelia Tudor, profesori The School of the Heart – Încheiere Summit
Vă așteptăm cu drag și cu inimile deschise! 
Participarea este gratuită!

Comentarii