EȘECUL este o ILUZIE a minții!


Din nou despre eșec.
Acum câteva zile am rugat-o pe Oana Podaru, ThetaHealing® Practitioner, să mă acompanieze într-o ședință online de Theta Healing ca să ajung mai rapid la esența unui blocaj. Bâjbâisem până atunci după răspunsuri, le intuiam, dar voiam să văd dacă acolo mai este ceva nou, ceva ce numai cineva din afară poate observa. Am intrat în ședință hotărâtă să fac tot posibilul să ajung la rădăcină. A fost minunat tot procesul, ghidarea ei prin intermediul întrebărilor m-a ajutat să îmi răspund cu claritate și să înțeleg, dar mai ales să eliberez ceea ce a fost deja trăit, consumat. Acele lucruri din trecut au fost eliberate, căci nu mai îmi servesc. Mi-a plăcut modul ei de lucru, felul ei de a fi-implicat, dedicat, ferm, sigur de sine, așa că am rugat-o să contribuie și ea cu un text, o perspectivă personală vis-a-vis de eșec. Las aici ca inspirație și reamintire rândurile scrise Marianne Williamson, ale cărei cărți vi le recomand. Aceste cuvinte mi le reamintesc mie în primul rând-în ședința cu Oana am descoperit că frica mea de succes este frica de singurătate. Cum sunt ele corelate în sufletul meu, povestesc poate cu altă ocazie. 





Astăzi vreau să îți spun câte ceva despre acest cuvânt care sperie pe toată lumea. Frica de eșec este una din principalele cauze pentru care tu nu îți urmezi visurile, nu îți îndeplinești menirea în această viață și nu faci ceea ce sufletul tău ar dori cu ardoare să faci.
Știu că e greu de crezut..dar undeva acolo în subconștientul tău este și un mic virus, un sabotor atât de profund încât sunt oameni care ajung la batrânețe, pe patul de moarte, cu regretul că nu și-au trăit viața dorită. (fapt studiat cu date reale - există și o carte pe tema asta).
Și atunci ce este acest eșec? Și cine zice că un eșec e un eșec? Păi simplu - MINTEA TA.
Eșecul nu e altceva decât un PROGRAM MENTAL SUBIECTIV.
Gândește-te puțin la asta: ceva ce e un eșec pentru tine, poate fi un real succes pentru alți 10 oameni. Iar pentru alți 10 oameni poate fi ceva total irevelant și neimportant.
Pentru un om care își dorește să câștige 5000E pe lună, va fi un real eșec dacă nu ajunge într-o lună la suma aceasta chiar și dacă va câștiga 4900E. În timp ce poate pentru alți oameni această sumă e doar un vis îndepărtat și ar considera un real succes că acel om a făcut suma aia.
Nu știu dacă ești din generația mea, însă la mine era un real eșec (sau așa îl resimțeam eu) să iau vreun 8! Sau mai jos. Singurele note valabile și importante erau 9 și 10. Dacă luam 8, deja mi se sugera subtil că e un eșec. În timp ce poate pentru alți copii cărora le plăcea mai puțin cartea, un 8 era dumnezeiesc și părinții ar fi dat mare petrecere pentru realizarea lui.
Așadar ce e de fapt eșecul? Păi, depinde pe cine întrebi. Dar cert e că fiecare îți va da alt răspuns pentru că fiecare are altă părere și alte "programe" mentale despre asta. Ceea ce crezi tu despre eșec este ceea ce ai fost programat să crezi, în funcție de persoanele din copilăria ta care ți-au vorbit despre asta, de profesori, de tv, de societate sau ce ți s-a mai întâmplat de-a lungul timpului.
Vestea bună e că, îl poți schimba, readapta oricând, ca pe orice program. Fie ca să o lași mai moale ( în cazul perfecționiștilor și over-achievers ca mine), fie ca să începi să te recompensezi pentru reușitele tale (oricât de minore par față de ale altora), fie ca să începi acel vis, acea schimbare, acel business!
Și dacă ai frica de eșec (sau de succes în egală măsură) e de asemenea o iluzie a minții.
Te învăț un exercițiu chiar acum! Închide ochii și întreabă-te:
Care e cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla dacă o înfrunți și faci acel lucru care te îngrozește? Adică ok, eșuezi..Și? Ce se întâmplă apoi?
......
Ok. Și mai rău decât atât?
.....
Așa, și?
.....
Și apoi?
....
și..?
După ce treci prin toată scenarita de groază a minții, vei observa că tot întrebând-o așa și lăsând-o să își facă damblaua cu scenarii de tot felul de frici și pesimisme, la un moment dat....nu va mai ști ce să zică. Și se va termina scenariul. După, poți să îți vezi de treabă. (Sau eventual să scoți acea ultimă frică dacă ai un prieten care știe Theta și te-a aranjat pe viață)

Remember! Nicio frică nu e de fapt ceea ce pare.
Așa că dacă ai o idee, un obiectiv, un proiect, o dorință pe care încă nu te încumeți să o pui în practică...Apucă-te! Fără să ceri vreo părere de la alții pentru că oricum nimeni nu vede lucrurile cum le vezi tu, nu trăiește viața ta și nu știe ce e în sufletul tău. Deci nu ar avea cum să te ajute în mod real.

Cât despre acest concept numit "eșec"... ești liber să îți schimbi percepția și definiția despre el oricând dorești. La urma urmei, e doar o poveste creată de imaginația ta.
Cu intenția să te ajute și să te motiveze acest mesaj!
peace&love.

Comentarii