Free bird

„Trebuie să cunoaştem ceea ce suntem, şi nu ceea ce vrem noi să fim. Căci numai ceea ce există poate fi transformat, şi nu ceea ce dorim noi să existe.” – Krishnamurti

Autocunoaștere, transformare, reinventare, regenerare- la asta am visat în ultimul timp. De asta e atât de frumoasă viața, pentru că pot să modelez totul-corpul meu, mintea, sufletul, realitatea din jur. Pot avea o siluetă splendidă, o minte din ce în ce mai antrenată și mai rafinată, un suflet din ce în ce mai senin și scăldat în ape curate, proaspete, pot manifesta recunoștință pentru tot ce e în jurul meu, chiar și pentru lucrurile pe care pe moment le consider rele. Ele îmi aduc daruri prețioase, chiar dacă, din ignoranță, le resping. Zilele trecute am văzut într-un film cum o femeie manifesta recunoștință față de o tumoră pe care o avea și care o purtase într-o călătorie interioară fabuloasă, o schimbase și îi deschisese noi drumuri. Câți dintre noi avem puterea asta, de a vedea, dincolo de aparentul rău, binele nostru? Sunt răcită cobză acum și dacă mă întrebați ieri ce bine găsesc aici....aveam eu una alta de zis...:-P, însă azi m-am dat un pas înapoi și am văzut altfel lucrurile! Se întâmplă mai multe chestii interesante- am mâncat 90% raw săptămâna trecuta, lucru care a declanșat detoxifierea, mai rapidă ca la alții probabil, pentru că mănânc vegetarian de zece ani. Febră, dureri de cap, transpirații, frisoane, etc. Apoi, o dorință scoasă timid la lumină-vroiam să se mai topească câteva kilograme-răceala a fost promptă la datorie-după câteva zile de ceai, cântăresc cu două mai puțin. Și ar mai fi, mă opresc aici, sigură că ați priceput cum funcționează- una caldă, alta rece, lumină-întuneric, sus-jos...Cei care acum sunteți în situații urâte, grele, bucurați-vă, noaptea este întotdeauna neagră înaintea zorilor. În plus, nu aduce anul ce aduce ceasul, este? Nu obosiți jucându-vă rolul, nu cedați, rigizi în fața vieții care curge, nu vă pierdeți bucuria și entuziasmul. Dacă se întâmplă asta, aveți leacul potrivit-rugăciunea.
 
Mă văd obligată (Jung folosea des sintagma asta, ”mă văd obligat/constrâns”, dar nu se referea la cineva din exterior, nu l-ar fi putut obliga nimeni din exterior să facă ceva, ci la forul lui interior care îi impunea un drum propriu) să mă cuibăresc înapoi pe canapea cu o supă dulce de morcovi cu ghimbir și tăiței, adică să îmi tratez răceala cu respectul cuvenit, așteptând cuminte alte răspunsuri și bucurii. :-)
Fiți buni cu voi!

Comentarii

Costi Balan a spus…
Am un prieten bun care mi-a trimis un mesaj frumos-cred ca se potriveste post-ului tau:
"Varietatea, farmecul si frumusetea vietii se compun din lumini si umbre...Nu te inspaimanta daca esti in umbra, inseamna ca in apropiere este o sursa de lumina...."
Andreea a spus…
E bine sa nu uit asta..