Ajuta ori de cate ori poti


Un șoricel trăgea cu ochiul printr-o crăpătură a zidului și a văzut țăranul și nevasta deschizând un pachet. "Interesant de văzut ce mâncare este in pachet" s-a gândit șoricelul în sinea lui și s-a cutremurat văzând perechea scoțând o capcană de șoareci!
           A ieșit șoricelul în curte și a început să strige : "Este o capcană de șoareci în casă, este o capcană de șoareci !!!!!"
          Găina a cotcodăcit, și-a ridicat capul și i-a zis: "Stimate șoricel, eu știu că-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importanță"
          Șoricelul s-a îndreptat către purcelul din curte, care i-a arătat simpatie și i-a spus: "îmi pare asa de rău, domnule soricel, dar nu  este nimic de făcut decât să mă rog pentru tine"
          Șoricelul s-a îndreptat spre vacă, dar ea l-a privit cu dispreț:
         "Poți să crezi că sunt în pericol, dar..."


          Trist și speriat s-a întors șoricelul acasă să se descurce singur cu capcana de șoareci.
          Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci când se închide o capcană de șoareci. Nevasta țăranului a sărit din pat să vadă ce s-a prins în capcană. În întuneric, ea nu a văzut că era coada unui șarpe otrăvitor ce s-a prins în aparat. Șarpele a mușcat-o și ea a fost transportată la spital. 


A fost tratată și a revenit acasă cu temperatură mare. Toți știm că cel mai bun tratament în caz de temperatură mare e o supă proaspătă de găină. 

         A luat țăranul găina și a tăiat-o ca să gătească supa. Vecini și prieteni au venit să viziteze bolnava și stăteau cu ea cu schimbul. Ca să-i hrănească s-a văzut nevoit țăranul să taie porcul. Femeia era pe moarte și nu după mult timp a murit. Mulți cunoscuți au venit și pentru masa de după înmormântare a trebuit țăranul să taie vaca.          Morala:  
        Data viitoare când veți auzi că cineva are o problemă și vi se va părea că ea nu va atinge, amintiți-vă că atunci când cel mai slab e amenințat, toți suntem în pericol!


Comentarii

Laura a spus…
Exact!