Ajuta ori de cate ori poti


Un șoricel trăgea cu ochiul printr-o crăpătură a zidului și a văzut țăranul și nevasta deschizând un pachet. "Interesant de văzut ce mâncare este in pachet" s-a gândit șoricelul în sinea lui și s-a cutremurat văzând perechea scoțând o capcană de șoareci!


A ieșit șoricelul în curte și a început să strige: "Este o capcană de șoareci în casă, este o capcană de șoareci !!!!!"

Găina a cotcodăcit, și-a ridicat capul și i-a zis: "Stimate șoricel, eu știu că-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importanță"
Șoricelul s-a îndreptat către purcelul din curte, care i-a arătat simpatie și i-a spus: "îmi pare asa de rău, domnule soricel, dar nu  este nimic de făcut decât să mă rog pentru tine"
Șoricelul s-a îndreptat spre vacă, dar ea l-a privit cu dispreț: "Poți să crezi că sunt în pericol, dar..."



Trist și speriat s-a întors șoricelul acasă să se descurce singur cu capcana de șoareci.

Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci când se închide o capcană de șoareci. Nevasta țăranului a sărit din pat să vadă ce s-a prins în capcană. În întuneric, ea nu a văzut că era coada unui șarpe otrăvitor ce s-a prins în aparat. Șarpele a mușcat-o și ea a fost transportată la spital. 


A fost tratată și a revenit acasă cu temperatură mare. Toți știm că cel mai bun tratament în caz de temperatură mare e o supă proaspătă de găină. 



A luat țăranul găina și a tăiat-o ca să gătească supa. Vecini și prieteni au venit să viziteze bolnava și stăteau cu ea cu schimbul. Ca să-i hrănească s-a văzut nevoit țăranul să taie porcul. Femeia era pe moarte și nu după mult timp a murit. Mulți cunoscuți au venit și pentru masa de după înmormântare a trebuit țăranul să taie vaca. 



         Morala:  
        Data viitoare când veți auzi că cineva are o problemă și vi se va părea că ea nu va atinge, amintiți-vă că atunci când cel mai slab e amenințat, toți suntem în pericol!


Comentarii

Laura a spus…
Exact!
Enache Alexandra a spus…
Bine spus! Un rau il faci cu usurinta in zilele de astazi, un bine mai greu. Ar trebui sa punem mai mult interes in lucrurile ce se intampla in jurul nostru si sa ajutam unde se poate, cat se poate. Niciodata nu stii cum se intoarce roata.