Ce aplicatii folosesti?


Chiar sunt curioasa! Imi spuneti, va rog,  ce aplicatii folositi pe telefon? Caut inspiratie. Eu folosesc putine:

1. Mind bell- un sunet de bol tibetan imi aminteste la intervale setate de mine sa ma opresc, sa respir, sa fiu prezenta, sa meditez ori sa ma rog. Eu l-am setat la orele la care grupul meu se roaga, ca sa ma alatur lor in rugaciune. De asemenea, il pot seta cand incep o meditatie si el suna la final ca sa ma anunte sa ies din meditatie.

2. Calendarul menstruatiei. Chiar asa se numeste, iconita arata ca o agenda roz cu o margareta alba pe coperta. Nu am probleme deosebite la menstruatie-nici dureri, nici stari emotionale modificate, notez doar ziua de inceput si ziua de sfarsit (3-4 zile). Asta ma ajuta sa estimez urmatoarea data (este un pic neregulat) si sa fiu pregatita. 

3. 30 days Plank Challenge- o aplicatie cu exercitii de tip plank si cronometru. Fac zi de zi. Inca nu am reusit sa rezist pana la finalul numaratorii, ma prabusesc inainte si reiau :-)) Despre cat de eficient este plank gasiti numeroasa articole pe net.

plank, cu miruna bombardandu-ma cu perne

4.  Yoga Morning Routine. Nu o folosesc prea des, stiu deja exercitiile ori aleg youtube, insa nu am dezinstalat-o. Azi dimineata am facut yoga si copiii mi s-au alaturat imediat, le place mult. Miruna merge la gimnastica ritmica si instructoarea ei mi-a spus ca se vede ca mai lucreaza "ceva" si acasa. Acel ceva este yoga, fara sa ii impun, doar fac eu si vine si ea. 

5. Pranayama-o aplicatie cu care ma joc uneori cand fac exercitii de respiratie. Pot alege timpii-inhale-retain-exhale-sustain (2-2-4-0 de ex), pot alege scopul pentru care respir constient profund-relaxare, anti-stress, energizare si background-ul-fire, forest, rain, jungle, sea, river. 

6. Taxify, uber si Clever Taxi- stie toata lumea ce sunt

7. Home bank (ING)

8. Camerele web de la gradinita

9. Whatsapp






Comentarii

dia a spus…
whatsup, collage maker, snapseed (editare foto), booking, analytics, touch24, e token, pinterest, instagram, facebook...si cam atat
Andreea a spus…
booking si analytics folosesc si eu, dar pe laptop. De pinterest si instagram ma tin intentionat departe :-))
Nu stiu ce sunt touch 24 si e token, stai sa vad.
Andreea a spus…
A, mobile banking, esti client BCR :-)) Eu Ing si alpha bank.
Tzuca Bufnitzuca a spus…
-Lipix, Twister, Retrica, instaMag, Vivavideo, Boomerang- pentru ca imi place sa fac tot felul de colaje si poze ,,artistice". M-am mai potolit de ceva vreme, le folosesc rar.

-Goodreads- pentru ca imi facusem acolo un challange sa citesc eu nu stiu cate carti pe an insa n-am reusit sa ma tin de cuvant, citesc in prezent 3 carti, in functie de stare.

-Classical- pentru ca n-am reusit(sau n-am stiut) sa imi descarc muzica si aveam nevoie pentru o calatorie mai lunga cu avionul

-Airbnb, Skyscanner, Accuweather, Ryanair, Ixigo- pentru ca sunt o calatoare si vanez oferte convenabile

-Smartify- o aplicatie care iti recunoaste opere de arta. Am instalat-o inainte de a merge la Florenta dar n-am folosit-o. Oricum, nu stii niciodata cand poti avea nevoie de ea :-))

-NightSky- o aplicatie cu care ma zgaiesc la stele. Ca e foarte important sa stii unde e constelatia Casiopeea, nu?:-). Nepotelul meu de 10 ani pe care nu stiu cum sa il atrag cu tot felul de chestii si sa-i starnesc curiozitatea a conchis ca este foarte interesanta:-)).

-Crazyheliu, Snapchat, stickchat- pentru ca din cand in cand mai dam in mintea copiilor

-Shazam-mi se pare minunt sa aud o melodie care imi place si sa o pot gasi instant cu ajutorul acestei aplicatii

-Facebook, Instagram, - incerc sa ma tin cat mai departe de ele pentru ca realizez ca imi fura din timpul meu pretios

-whatsapp- necesar sa vorbesc cu prietena mea din America

-Radio Romania Muzical- pentru serile cand ajung acasa, imi torn un pahar de vin si trebaluiesc alene prin bucatarie


Am fost odata la un training iar pe ecranul tipei care facea o prezentare a aparut un reminder- o anunta ca trebuie sa bea apa. Asta mi-ar parea util :-). Am vrut sa imi pun dar am uitat. Mie mi-ar trebui o aplicatie sa imi aminteasca ce aplicatii sa instalez :-)).
Andreea a spus…
wow, pe toate le ai pe telefon? Unele le folosesc si eu, insa doar pe laptop (booking, radio, airnb etc).
Tare cu apa, caut si eu, am mai auzit de ea. Nutritionistul de la revvolution mi-a recomandat trei litri pe zi, in acord cu datele corpului meu, insa abia beau un litru jumatate....Cred ca m-ar ajuta sa ma bata la cap o aplicatie :-D
Ai idee cum se numeste?
Tzuca Bufnitzuca a spus…
Mi-am pus de doua zile -se numeste Water Alert. Iti alegi si tonul de alerta, si descrierea. Ca sa fie cat mai atractiva, am numit-o ,,Libiamo ne' lieti calici"/"Să bem din vesele cupe - o arie din Traviata.
Numai ca numai vesela nu mai sunt pe urma facand multe ture la baie :-)))
Andreea a spus…
Ieri am instalat si eu Aqualert. E timpul sa bei apa pentru sanatatea ta! Bea apa ca sa functioneze creierul mai bine :-)) m-a capiat deja cu mesaje. Este utila, azi chiar caram in rucsac doi litri de apa, imi era sete, dar nu stiu de ce nu ma opream sa beau pur si simplu. Doua bipuri de la aplicatie si m-am oprit :-)) Deja ora 13 si eu mai am de baut cam 14 pahare de 100 ml :-)))
Libiamo ne' lieti calici! :))