Mi-e foame. De viata. De Dumnezeu


Ii spun lui Dumnezeu: nu vreau de fapt mai mult timp, nu vreau decat sa am timp destul. Destul cat sa respir adanc, sa vad cu adevarat, sa rad indelung, sa iti dau Tie slava, sa gust odihna adanca, sa cant de bcuurie. Destul timp intr-o zi cat sa nu ma simt haituita, presata, disperata sa termin toate treburile-ieri. 
Intr-o lume cu probleme de rezolvat, in viteza secolului 21 cu omniprezentul lui slogan "traieste clipa"-lucru la care nimeni din cei angrenati de vartej nu pare sa se priceapa-cine isi face intr-adevar timp pentru o viata in care si sufletul si trupul traiesc in armonie cu Dumnezeu? 

Vreau doar sa am destul timp cat sa nu las sa treaca pe langa mine singura viata pe care o am. 

****

Sunt vanator de frumusete, ma misc atenta si imi tin ochii larg deschisi. Fiecare fibra a fiecarui muschi presimte mirarea in fata minunii si aici e tot farmecul vanatorii. Si ce ma impiedica sa devin experta in viata din belsug, in hrana frumusetii ascunsa in secunde? 
Mi-e foame de viata.
De Dumnezeu.      



Ann Voskamp, in cartea sa O mie de daruri, una dintre cartile mele speciale.

Am cateva carti care nu mi-au schimbat neaparat viata, nu pe cea exterioara, dar care au insemnat o largire, un salt in interior. Printre ele aceasta-o carte pe care o ador, pentru cate m-a invatat. 

M-a invatat sa primesc bucuria si durerea, m-a invatat ce este deprinderea de a fi multumit, ce este eucharisteo, ce este multumirea, m-a invatat despre daruri si pierderi, despre munca launtrica, despre harul care exista in toate. 






Comentarii

Tzuca Bufnitzuca a spus…
Multumesc din suflet pentru recomandare! :-)
Andreea a spus…
Cu mult drag!