Pregatiri de toamna….

credit foto:  fotorince /Shutterstock

Câteva zile ne mai despart de toamnă. O aștept cu zâmbet galeș. O plac. Mult. Aștept cu emoție crizantemele, covoarele de frunze colorate, castanele, răcoarea aerului, ploile, gutuile parfumate. 

O adulmec în aer, le arăt copiilor frunzele uscate-e aici, le-am spus ieri. E deja aici, mai e puțin și vara va închide prăvălia ei de minuni și culori. Fierbințeala aerului se va domoli, pașii noștri vor deveni mai iuți, ferestrele se vor închide. Nu ale mele. Nu mă îndur. 

Aproape că simt răcoarea dimineților. 

Am fost în vacanță în satul Măgura, în Piatra Craiului-am pus multe poze pe instagram. Voi reveni acolo în octombrie, să admir culorile toamnei, să mănânc pastă de măceșe pe pâine bună cu unt, să beau ceai fierbinte, să respir aerul tare și să dorm adânc după ore de hoinăreală pe poteci. 

Mă pregătesc pentru zilele de toamnă ca o îndrăgostită.🍁 Aduc acasă frunze căzute, atinse de adierea furișată a toamnei. Privesc gutuile cum se coc….Aproape de casa mea este un gutui rodnic, pe care îl cercetez adesea...

🍂 Cumpăr cacao de calitate.

 🍵Inventariez ceaiurile și mă întreb pentru care voi face o pasiune…Am iubit mușețelul, apoi salvia, apoi busuiocul...

🍂 Deliberez și încerc să aleg lumânarea parfumata pe care o voi așeza pe noptiera mea. Caprifoi și iasomie? Bujori? 

🍒 Îmi ordonez cerceii. Au început să îmi placă mult. 
Alege-ți și tu o pereche nouă, prin care să onorezi toamna….Mosselle, Bubble of Beauty Jewerly, Orfi Design, Maria s Ladybagcercei Bubble of Beauty Jewerly, pret 260 lei🎈Caut eșarfa ideală. Moale, frumoasă, călduroasă……Sau un șal…amestec de cașmir și lână….

șal din mătase📚 fac lista cu cărți noi….Mâine sosește cartea aceasta...

🍁 Mă gândesc cu tandrețe până și la hainele de casă pe care le voi purta….Papuci și balerini de casă sunt pe oldcom.ro, i-am mai menționat și în trecut. Au și cizme de ploaie….

📖 Scot agenda….septembrie înseamnă un ritm mai accelerat. Incepe școala, încep antrenamentele de aikido, am cursuri programate, prieteni de luat de la aeroport, carte de scris. In august nu am scris nimic in calendarul meu….nimic….in septembrie, cele mai multe zile sunt deja insemnate...

🍷Să nu uit să cumpăr vin de mure…..Abund Berry, să mă bucur de vara cu gust de fructe si soare în serile răcoroase…


Pregatesc vasele și celulele corpului meu, să adun lumina ca mierea, sa fac stoc pentru iarnă….


Vino toamnă, mă pregătesc. Ochii îmi surâd deja. Si vor surâde oricui se va supăra pe tine…..


“Să știi că transformarea începe uneori cu o toamnă. Asa că niciodată să nu blestemi toamna.” Yasmin Mogahed


Pentru mine e valabil, în sensul cel mai simplu….

Comentarii

Patricia Sherman a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.