Lucruri mici cu efecte mari


Multi credem ca putem face tot ce vrem-putem manca haotic, putem sa petrecem noptile privind seriale-abuzuri mai mici sau mai mari, pentru care polita de plata vine abia in timp, peste ani. Am constientizat acest adevar abia acum, la 43 de ani. Platesc azi polite vechi, din trecut, ceea ce ma determina sa fiu mai atenta la ce fac, la cum imi petrec timpul, cum imi tratez corpul si mintea, la ce fel de hrana consum. 

Urmatorii ani vreau sa mi-i petrec intr-o conditie buna, nu cu noptiera plina de medicamente, șontâcăind abătută spre clinici. Vreau sa investesc acum in sanatatea mea, in starea mea de bine. 

Pentru că, repet, consecintele greselilor de acum nu se vad imediat, ci in cativa ani. Prea multul zahăr consumat îmi va face articulatiile să se anchilozeze, noptile nedormite imi vor afecta memoria si starea de prezenta, alimentatia lipsita de nutrienti buni imi va afecta pielea, parul, aspectul si starea de spirit. Nu acum, pe loc si, desigur, nici maine. Nota de plata vine peste cativa ani.  

Las aici cateva exercitii mici, cu efecte extrem de valoroase, cumulate in timp. Practicati si ganditi-va la voi, cei/cele din viitor, cu iubire si speranta ca veti fi asa cum va doriti: cu o sanatate radianta, in putere, creativi si echilibrati emotional. 
Eu asta imi doresc pentru mine .


1. Dusurile alternative. La finalul unui dus, intotdeauna fac un dus scurt cu apa rece. Uneori ma joc cateva minute-cald, rece, cald rece, alteori daca sunt in graba, pun doar dusul cu apa rece pe mine, de sus pana jos si ies. Imi controlez groaza respirand adanc, regulat. Imi place la nebunie cum ma simt apoi. Si fetita mea face acest lucru, tipa atat de tare, dar nu renunță!

Beneficii: 

✔️buna dispozitie si un boost de energie
✔️exersarea vointei, a puterii de a stapanire
✔️o piele mai frumoasa, mai bine vascularizata si oxigenata
✔️imunitate intarita

Incercati. Intai cu apa rece pe picioare, pe gambe, cat suportati, apoi, cu atentie pe respiratie, urcati.
Eu ador senzatia de corp trezit, inflorit-sanii se intaresc dureros, pielea se oxigeneaza mai bine, senzatia de caldura din prosop este minunata. 


2. Purtarea unui ou de jad

Avantajele de a purta un ou de jad acopera multe arii-aspecte care tin de fizic, spiritual, emotional se pot imbunatati ori vindeca. Femeile care folosesc oua de jad devin mai senzuale, au un aer tineresc. 
Puteti citi mai multe aici si aici ori aici despre beneficiile purtarii unui ou de jad. 


3. Exercitii de tip kegel 

Cred ca toata lumea stie ce sunt si pentru ce sunt recomandate. Va reamintesc doar cu aceasta ocazie sa le includeti in rutina zilnica, veti avea numai de castigat. Aici mai multe informatii. 

4. Tapotarea timusului

Nu mai stiu cine m-a invatat asta in trecut….dar ii sunt recunoscatoare. Nu mi se da niciodata varsta, oamenii se mira mult cand afla ca am 43 de ani, pentru ca nu se vad. Dupa ce vorbesc, au senzatia ca am trait zece vieti nu una, dar pana deschid gura …:-)) ma evalueaza ca fiind mult mai tanara. Cred ca tineretea mea aparenta se datoreaza si acestui exercitiu pe care il fac intr-o doara, cand imi amintesc. 
Pur si simplu tapotez cu degetele regiunea care adaposteste timusul, pentru a-l trezi si activa. 
Timusul este un organ care in timp se contracta, se micsoreaza, dar prin tapotare il putem mentine activ mai multa vreme. De asemenea, exercitiile de respiratie (vezi cursul online Trupul meu, puterea mea) pranayama ajuta foarte mult. Despre importanta sa la nivel spiritual cititi cate ceva aici

Timusul este localizat în piept, sub claviculă. Este relativ mare la nou-născuţi şi creşte până la pubertate. Din perioada de adult, însă, începe să scadă în dimensiuni şi devine înlocuit de grăsime. La persoanele în vârstă, poate cântări numai 5 grame.Pe măsură ce devine mai mic, organul devine din ce în ce mai puţin important. Conform Encyclopedia Britannica, „înlăturarea organului la adulţi are efecte minore, dar atunci când timusul este înlăturat la nou-născuţi, celulele T din sânge şi ţesutul limfatic sunt epuizate, iar problemele sistemului imunitar cauzează boli care pot fi fatale.Timusul are numele datorită formei sale de frunză de cimbru. 

5.  Masajul de tip Chi Nei Tsang

Zic "masaj de tip…", pentru ca probabil nu este chiar Chi Nei Tsang ce fac eu seara, insa este asemanator si cu efecte foate bune. Atat de bune, incat atunci cand chiar am fost la un astfel de masaj, mi s-a spus ca am abdomenul relaxat si moale, fara tensiuni, ceea ce inseamna o buna gestiune interna a emotiilor. Nu stiam ca acest tip de masaj are un nume si ca este o practica cunoscuta, fac asta din copilarie. Am observat doar ca ma ajuta seara sa ma relaxez si sa dorm mai bine. 

Pur si simplu seara, cand stau intinsa in pat, respir adanc si imi masez abdomenul in jurul buricului, tin apasat si masez usor nodul acela din cosul pieptului, pana cand simt ca totul se detonsioneaza si pot respira usor, fara tensiuni si strangulari. 


Este o tehnica taoista cunoscuta de prea putine femei in Romania. Efectele sunt minunate, practica usoara si placuta. Cititi aici mai multe si practicati cu incredere. Beneficiile sunt multe, pe termen lung, asa ca este nevoie de practica constanta. Valabil pentru toate practicile de mai sus. 


Va astept cu sugestii de practici care sa completeze aceasta lista. Am pus aici doar ceea ce fac eu zilnic, mai sunt si altele despre care am citit, insa nu le-am integrat in rutina mea. Voi ce faceti bun pentru binele si vitalitatea voastra? Invatati-ma. 

Comentarii

Anonim a spus…
"Jade is called the “Dream Stone.” It is considered the stone of longevity, health, and well-being. Jade transmutes negativity and instills resourcefulness. It helps you to balance the needs of self with the needs of others. It instills confidence and self-reliance. These are powerful qualities! Imagine these qualities emanating from the core of your being.

The beauty of the jade egg is you are putting a masculine energy into the most feminine part of you. On an energetic level, there is a magical marriage of the masculine and feminine happening in that part of your body. Something to think about!"


interesant. multumesc
Luana
Daniela a spus…
Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi.
cristina a spus…
Interesant articol!
Eu n-am decat o idee in momentul asta: ca sa scapi de constipatie, masezi cu mana dreapta, cu doua degete, punctul situat la trei degete sub buric, in sensul acelor de ceasornic, pana simti ca peristaltismul si-a facut treaba complet.
Andreea a spus…
Multumesc, Luana!
Daniela, cu mult drag. Sunt curioasa care ti s-a parut cel mai interesant ? Ce preiei?
Cristina, e un fel de Chi Nei Tsang ce spui tu :-)