Let it go. Let it flow. Let God

 

                                                              decembrie 2020

Un articol scris la finele anului 2020. Il repostez, pentru că simt nevoia să îmi reamintesc cât de importantă este relaxarea și poate cuiva, de asemenea, îi va prinde bine un mic reminder…Adaug și un video, sper să ajute :-)


Se apropie sfârșitul unui an. Nu vreau să îi lipesc niciun epitet. Niciunul dintre cele la care m-aș putea gândi nu este potrivit pe deplin, nu din perspectiva unui om ca mine, care trăiește profund ancorat în spațiul său interior


Zilele trecute am început să notez câteva lucruri pe care mi le doresc în viitorul apropiat. Apoi mi-am privit notițele. Am lăsat imaginea să plutească în sinea mea câteva zile, până când cuvântul care va defini anul viitor a răsărit, surprinzându-mă: Relaxarea. 


Toate obiectivele trasate de mine conțineau într-un fel sau altul ideea de relaxare. Notasem să reiau antrenamentele de pilates. Un corp lucrat armonios, cu mușchi alungiți, mă face să arăt si să mă simt relaxată. Un curs de germană economică la Viena, tot către relaxare mă conduce-pot găsi proiecte pe care să le derulez mai relaxată, care să îmi aducă bani cu ajutorul cărora să îmi duc existența liniștită. Să îmi fac prieteni noi. Întâlnirile cu oameni, fizic sau online, mă inspiră și mă energizează. Ai crede că asta este opusul relaxării. Nu este. Nu pot relaționa, nu bine, oricum, dacă nu sunt relaxată, deschisă. 

Din toată lista mea, am rămas cu un singur cuvânt: relaxare. Dacă mintea și corpul meu vor fi relaxate, voi putea primi tot ceea ce viața îmi oferă. Voi putea crește. Voi putea înflori și radia. 

A fi relaxat nu înseamnă a fi pasiv, în așteptare. În primire, da, în deschidere. dar nu în așteptare.  Înseamnă a radia o vitalitate sănătoasă. Înseamnă un management al emoțiilor bun. Înseamnă spațiu interior hrănit cu iubire, experiențe și bucurie. Înseamnă dragoste de sine, limite, îngrijire. Tot ceea ce este nevoie și ceva în plus :)


Gândiți-vă…..o mâncare este delicioasă când o pregătim cu inima ușoară, relaxați…

Un drum la volan este plăcut când suntem relaxați, odihniți….

Un orgasm (feminin) nu depinde, cum poate greșit se crede, de tehnica ori forța iubitului, ci de cât de relaxată este ea….

Frumusețea radiantă a chipului, acel glow de om iubit depinde și ea de relaxarea interioară…. Tensiunea, deshidratarea, nervii, încruntarea, nesomnul și cearcănele, bolile-toate sluțesc chipurile…

Creativitatea curge și ea liberă dacă învățăm să ne relaxăm…


Relaxarea este a întregii ființe. Dacă corpul este relaxat, minții îi va veni mai ușor să se liniștească. Dacă mintea este centrată, alertă, prezentă în clipa de acum, va putea găsi rapid zonele din corp tensionate. Va decripta și va rezolva. 


Din starea mea de relaxare va răsări puterea mea personală. 

Poate și până acum tot de acolo a tâșnit limpede. Se adaugă de acum un strat nou de prezență, de conștiență. 







Comentarii

Anonim a spus…
În viaţă nu-nvinge întotdeauna cel mai puternic sau mai dibace, mai devreme sau mai târziu cel care învinge este cel care crede că o poate face... iar tu, draga mea, ai toate atuurile.
Pe curând, poate!