Interviu cu Ioan, autorul cărții Dansul energetic. "Succesul este echivalent cu îndeplinirea misiunii pentru care am venit pe pământ"

 

In cursul Trupul meu, puterea mea am un modul despre dans și despre mișcare. Intr-o după amiază, descopeream într-o librărie cartea Dansul energetic, semnată Ioan. Am răsfoit-o cu interes-multe rânduri păreau scrise de mine, erau aproape identice cu cele scrise în cursul despre trup. 

Cum era posibil? Ne-am conectat la aceeași sursă, am gândit cumpărând cartea….Aceeași sursă mai înaltă, de unde tuturor ne vin ideile pe care le semnăm apoi cu numele nostru...

Cine era acest Ioan? L-am căutat cu interes pe internet, ca să aflu că sub acest nume simplu este unul dintre cei mai cunoscuți și mai bogați oameni de afaceri din România-Ioan Prisecaru. 

"Milionarul din Topul Forbes care și-a construit drumul spre spiritualitate", titrau ziarele. 

Interesant, este? 

                                        

In iunie anul trecut l-am cunoscut la Bucuresti pe Ioan. A devenit un prieten apropiat. Ne apreciem și prețuim reciproc. Nu avem aceleași puncte de vedere în multe privințe, dar asta niciodată nu a știrbit câtuși de puțin prietenia noastră. Sunt onorată de prezența lui constantă în viața mea. 

Ioan este un om bogat. Cu adevărat. Bogăția sa interioară este revărsată zi de zi în lume, făcând bine multor oameni. Dansul energetic se răspândește în lume ca un foc. Foarte mulți oameni din întreagă lume învață cu entuziasm și dau mai departe ceea ce Ioan i-a învățat. 
Cărțile sale au ajuns în multe case, iar schimbarea prin care Ioan a trecut inspiră și fascinează în egală măsură. 

I-am trimis câteva întrebări, încercând să vă dezvălui un om special, un om bun care se pune în slujba aproapelui. Am simțit în rândurile sale smerenie, reținere ușor ascetică, bun simț, orientare spre ceilalți. 

Citiți:



Andreea - Înțeleg că a existat un punct de cotitură în trecutul tău. Te-ai schimbat mult. Ioan de azi este mult diferit de Ioan din trecut. Cum arată azi o zi tipică pentru tine acum și cum arăta în trecut?


Ioan - Mulțumesc pentru întrebare, Andreea!

Viața de astăzi mi s-a schimbat foarte mult față de cea din trecut. 

După ce am realizat care îmi sunt prioritățile vieții, am înțeles că nu mai pot să îmi consum timpul cu activități care au efecte efemere.

Suntem veniți pe pământ cu scopul de a genera cea mai frumoasă evoluție a noastră.

Pornind de la această prioritate, am decis să îmi petrec viața împărtășind din experiențele mele de viață, cu scopul de a ajuta pe cei care se antrenează să își găsească o formă de viață mai frumoasă și mai ușoară.


Andreea - Spunea cineva că pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, este bine să avem parte zilnic de minim trei experiențe care să ne ungă la inimă. Cum îți încarci tu bateriile, ce surse de bucurie ai azi, către ce te îndrepți conștient?


Ioan – Am descoperit prin Dansul energetic cea mai bună și mai frumoasă formă de manifestare umană.

Caut să dansez cât mai mult cu scopul de a mă conecta la resursele infinite din univers.

Trăind în comuniune cu universul, obțin cam tot ce îmi este necesar pentru a trăi frumos și împlinitor.


Andreea - Ai inclus multe practici in viața ta. Care este ultima schimbare făcută? Există vreo practică nouă, ale cărei beneficii deja le simți?


Ioan – Am constatat că este foarte important să avem o postură a corpului cât mai corectă în raport cu universul.

De câteva zile am modelat un program de recalibrare a posturii corpului. 

Practica de recalibrare a posturii corpului va fi introdusă înaintea oricărei forme de terapie și antrenament.


Andreea - Ce spune familia ta despre dansul energetic care te-a făcut cunoscut în toată țara? Practică și fetele tale?


Ioan - La început nu eram înțeles de familie și de multe ori dialogam pe această temă. Acum, suntem cu toții pe drumul creației perene, contribuind fiecare așa cum poate la programul de viață sănătoasă și marcată de succes.


Andreea - De ce crezi că este așa popular în rândul oamenilor? Te-a surprins succesul?


Ioan - Dansul energetic poate fi soluția optimă de terapie și antrenament pentru orice moment al vieții, în orice situație ne-am afla.

Dansul energetic a depășit așteptările mele, când am văzut că ajunge să cucerească sufletele oamenilor într-o măsură atât de mare. Acum realizez că Dansul energetic poate remodela ființa umană cu scopul  de a duce o viață mai bună și frumoasă.


Andreea - Cum ai defini succesul? Când un om are succes? Dar spiritualitatea? Când putem spune despre un om ca este spiritual? 


Ioan - Succesul este echivalent cu îndeplinirea misiunii pentru care am venit pe pământ.

Un om are succes atunci când reușește să își afle menirea și apoi să și-o atingă în mod plenar și intens creativ.

Un om este cu adevărat spiritual atunci când se antrenează mereu să fie din ce în ce mai puternic și mai bun.


Andreea - Dacă ar fi să ai o superputere, care ar fi aceea? Nu mă pot abține să nu te întreb, eu reflectez zilnic la această întrebare pe care mi-o adresează mereu copiii mei :-)


Ioan - Mi-aș dori să am viață veșnică aici pe pământ și să creez neîncetat pentru oameni programe de viață marcată de biruință.


Andreea - Ce carte ai acum pe noptieră? Ne poți recomanda câteva titluri care te-au impactat în trecut?


Ioan - Se numește: Tehnologia zeilor, de David Hatcher Childress.

Recomand două cărți de mare impact în viața oamenilor:

Putere versus forță – David R. Hawkins


 Studiul China - Colin Campbell


Andreea - Știu că ești foarte activ. La ce lucrezi acum? 


Ioan - Scriu cartea Viața integrativă a omului modern.

Îmi doresc  ca aceasta să fie o carte de căpătâi pentru toți cei care își care doresc să își optimizeze viața pe un parcurs mai ușor și mai eficient.


Andreea - Trăim vremuri provocatoare, dificile pentru mulți oameni. Cum să ne păstrăm echilibrul emoțional în fața tuturor acestor schimbări și restricții? Ce te ajută pe tine, personal? 


Ioan - Această perioadă mă ajută să mă reconectez la scopul vieții.

Este o perioadă de tăcere a minții. 

Atunci când mintea tace, sufletul se înalță și se înnobilează.


Andreea - Ai putea creiona pentru noi, la modul ideal, viitorul? Cum arată viitorul ideal, fantezist? 


Ioan – Consider că nu există un model ideal de viață întrucât fiecare are menirea lui. Cu toate acestea, se pot creiona principii de viață prin care să ne manifestăm cât mai frumos și armonios.

Cel mai bun mod de a ne atinge menirea este să căutăm să ne antrenăm cât mai bine pentru a fi mereu în cea mai bună formă.

Atunci când suntem în cea mai bună formă, generăm lucrări mărețe.

Făcând lucruri mărețe, avem șansa să trăim o viață marcată de măreție.

Vă sugerez să vă antrenați neîncetat pentru a trăi o viață marcată de măreție.



Cărțile lui Ioan se găsesc aici. 



Comentarii