Cure de primăvară


Motto:

Aprilie aduce în toate spiritul tinereții. – William Shakespeare



Știți cuvântul grecesc eudaimonia? Este tradus ca bunăstare sau fericire, înflorire umană, prosperitate pe toare planurile. La origine, cuvântul însemna "a fi unit cu un Daimon", semnificând tot ceea ce ne face bine, lucrurile de care știm și de care nu știm încă că ne fac bine, tânjirea după mai bine pe toate planurile. 

Mă știți, trăiesc pe viu eudaimonia, nu obosesc căutând să aflu cât de bine pot fi. Aș fi departe, departe dacă m-ar ajuta un pic mai mult și perseverența ori o disciplină mai antrenată…In fine.

Să vedem și azi cum putem trăi mai bine, bine culcușiți în aceste două concepte, eudaimonia și eucharisteo, doua cuvinte dragi mie. 


Este primăvară, un moment excelent pentru un mic refresh. Vă ispitesc mai jos cu câteva sugestii de cure benefice, testate si îndrăgite deja de mine: 


Încep cu o cură aparte, am făcut-o recent pentru prima dată în viața mea de adult:

-cura de deparazitare viermi intestinali. Nu știu voi, dar eu am avut probleme serioase în copilărie cu paraziții intestinali. Am luat tratament multă vreme și îmi amintesc încă cum îi spunea mama îngrozită tatălui meu că elimin pumni de viermi. Oribil. Pe atunci nu se găsea siropul Nikvorm, din plante, cu gust bun, așa că mama mă trata cu tot felul de leacuri -semințe crude de dovleac, macerat de usturoi, alte combinații dubioase, gen morcov ras cu miere, pentru poftă de mâncare….un coșmar toate. 

Dacă citiți cartea dr Hulda Regehr Clark vă veți îngrozi :-)) 

Cercetătoarea a descoperit că:
- organismele tuturor pacienţilor bolnavi de cancer erau supraîncărcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
- TOŢI pacienţii cu boli de piele erau supra-infestaţi cu viermi cilindrici (oxiuri, limbrici etc.).
- TOŢI pacienţii cu ACNEE ROSACEE erau puternic infestaţi cu parazitul Leishmania.
- TOŢI DIABETICII aveau TREMATODUL PANCREATIC AL BOVINELOR - EURYTREMA.
- TOŢI cei care suferă de migrene au nematodul Strongyloides.
- persoanele cu ASTM au ascarizii în plămâni.
- Multe persoane care fac infarct au viermi în inima.
- Paraziţii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, în special schizofrenia
- Persoanele care transpiră excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi.

-monocura cu o legumă toata ziua sau un minim de 21 de zile de hrană bazată pe salate și legume cât mai crude, nepreparate termic.


-cura cu verdețuri de primăvară. Au apărut urzicile, leurda, spanacul, loboda….

-cura cu argilă Algo. Am făcut o astfel de cură în trecut, după nașteri. Să citiți mai multe despre beneficii. Se lasă peste noapte o lingură două de argila într-un pahar cu apă și dimineața se bea pe stomacul gol.

-scrub corporal cu tărâțe de grâu. Nu vă puteți imagina ce piele fină, curată, ca a unui bebeluș veți avea. De câte ori merg la medic ori la masaj, este imposibil să nu aud o remarca apreciativă despre calitatea pielii mele-fină, mătăsoasă, elastică. Chiar și când eram pe masa de operație, la nașterea Mirunei, doctorița mea le-a spus asistentelor: uitați-vă și voi fetelor, ce piele mișto are!
Știu că în ziua de azi sunt tot felul de scrub-uri, am si eu două la baie, de la Sabon, dar!

-cura cu seva de measteacăn (copacul meu favorit, alături de stejar). "Mesteacănul este un arbore zvelt și luminos care prin scoarța alba iradiază lumină, flexibilitate, puritate.

Plantele transferă caracteristicile informaționale și în structura părților componente. Cura cu sevă de mesteacăn are dincolo de efectele biochimice și efecte la nivel mental și sufletesc de purificare, regenerare și ascensiune."(mai multe despre această cură aici)

In Berezka, magazinele rusești din București se găsesc cutii cu sevă de mesteacăn.


-o cură pentru oricine, dar mai ales pentru cei aflați în burnout (SOC, sindromul de oboseală cronică), convalescență, este cura cu grâu încolțit, miere și miez de nucă.
Vă spun doar atât, din proprie experiență-7 dimineți în care luăm amestec de grâu încolțit, miere și miez de nucă pot scula oamenii din morți, vorba ceea. 1-2 lingurițe pe stomacul gol, dimineața.
Este foarte regeneratoare, energizantă, puternică această cură. Încercați și reveniți cu mulțumesc :-)

-cura cu soare. Iubesc să stau la soare, dar evit să mă expun la orele prânzului, când radiațiile sunt mari. Starea mea psihică se întărește, simt energie, centrare, forță de a face lucruri după fiecare oră petrecută la soare, printre pomii înfloriți, bucurie interioară.


Acestea fiind zise, vă las cu bine, mă duc să îmi încarc bateriile la soare. 
Să reveniți cu propriile experiențe, cu idei de cure benefice testate de voi, bine?

Comentarii